Positieve reacties uit de zorg en het onderwijs!

Wij ontvangen steeds meer enthousiaste reacties uit de gezondheidszorg en het onderwijs. Zo schrijft Drs. Peter Bleumer dat onze producten zeer innovatief zijn en tegelijkertijd de motorische en cognitieve ontwikkeling stimuleren: denken terwijl je speelt! Er is steeds veel beweging nodig om de verschillende delen van het brein in coördinatie met de zintuigen te stimuleren om zich lesstof eigen te maken.

In een verdere toelichting geeft de Drs. Peter Bleumer aan dat het reptielenbrein, limbisch systeem en neocortex respectievelijk te maken hebben met het kunnen focussen, centreren en lateraliseren. Er is ook een relatie met de coördinatie tussen de voor- en achterkant van het lichaam, tussen de boven- en onderkant, en de linker- en rechterkant. Al die kwaliteiten in een onderlinge coördinatie tussen lichaam en brein zijn nodig voor een optimale leerprestaties. Blokkades kunnen ontstaan door vele soorten van stress in het heden en in het verleden, bijvoorbeeld door een gebrek aan beweging of teveel vroegtijdige druk op alleen maar cognitieve prestaties.

De producten van NYOYN stimuleren het bewegen, spelenderwijs en samen leren en revalideren. Dit sluit naadloos aan bij de hierboven genoemde inzichten m.b.t. de breinontwikkeling!

Bron: Drs. Peter Bleumer (Pedagoog, GZ Psycholoog en Psychotherapeut)

 

Koninklijke aandacht voor Nyoyn!